Nuuj: Lurrie Sjinderhannes

Ein eikeblóndj, geneumd noar Sjinderhannes, de hoofpersoon oet ‘ne bereumde Remunjse Opera-Bouffe, de zoon van de heks Hiacinthe en ruiver van beroop. Florenske, de dochter van de herbergeer, is verleef op ‘m mer häör vader, Schwarze Peter, zuut det neet zitte. Sjinderhannes verköp daoróm in ’t geheim zien zeel aan Beëlzebub, de duvel, en moog Florenske veur 7 jaor de ziene neume. Hae waert door de angere ruivers gekaoze toet hoofman, ze waere riek en Schwarze Peter haet ‘r daoróm gein probleem meer mit. Ze kriege ‘ne zoon, Octaefke, en zeen gelökkig… Toet nao 7 jaor, de duvel, Sjinderhannes zien zeel kump opeise. Mit get sjlouwigheid veure de ruivers Beëlzebub zaat (mit Lurrie) en hae waert op de brandjsjtapel verbranjd. Euverigens haet Sjinderhannes ech besjtaon, ’t waar ‘ne Duitse sjoef geneump Johannes Buckler. Gein zorge: dit beer is neet alkoholvrie.