Over ons

In Maart 2018 brouwden we bij Nanobrewery Flores in Venlo tijdens een workshop onze eerste 20 liter Lurrie Tripel voor eigen gebruik. Via via kregen we contact met Danny van Danny’s Drankshop in Roermond en met een meesterbrouwer in de familie. Het bier smaakte naar meer… en na twee batches van 100 resp. 200 liter bij Dorpsbrouwerij de Maar in Jabeek hebben we in Maart 2019, een jaar na onze eerste proefbrouwsel, een batch van 1000 liter gebrouwen bij de Brouwschuur in Weert.

Inmiddels is Lurrie verkrijgbaar bij een groot aantal horecagelegenheden in Nederland en België, inclusief eigen glazen en viltjes. We zijn continue bezig om Roermond en de rest van Limburg te voorzien van Lurrie. In ons eigen Innovation & Experience Center beschikken we over een 20 liter en 50 liter installatie en ontwikkelen we nieuwe recepten. Zodra die klaar zijn maken we een batch van 1000 liter. Zo is er behalve de bekende Lurrie Tripel Kesjteelbier inmiddels ook een Döbbele Lurrie, een Blonde Lurrie (Sjtufke), een Amber en een Weizen (Florenske) en hebben we twee vatgelagerde bieren: Belzebub (Quadruple op whiskeyvat) en Schwarze Peter (Baltic Porter op Muscatvat).

De afgelopen jaren hebben we aan verschillende goede doelen meegewerkt en met hen een eigen bier uitgebracht. In samenwerking met Rotary Roermond het bier MK800 ter gelegenheid van het 800-jarig bestaan van de Munsterkerk in Roermond, samen met The American Legion Post Margraten een IPA, en vorig jaar met de Dutch Marines Rowing Challenge een set van 4 bieren in een geschenkverpakking. Als je interesse hebt in het uitbrengen van een eigen bier om op die manier wat geld in het laatje van jouw stichting of vereniging te brengen dan horen we dat graag.

Elk jaar zijn we op verschillende bierfestivals in de regio te vinden (Hop van Zegen Roermond, IJver Venlo, Bier en Vertier Tegelen, Meens Puth) en kan je onze bieren daar proeven. Hou hun actuele line-up in de gaten!